DOLAR 26,5363 2.95%
EURO 28,6156 2.75%
ALTIN 1.633,603,11
BITCOIN 6910032,45%
İstanbul
28°

AÇIK

04:43

İMSAK'A KALAN SÜRE

SANDIKTAN MESAJ VAR,BUDAMA VAKTİ,YARIN DEĞİL HEMEN ŞİMDİ!

SANDIKTAN MESAJ VAR,BUDAMA VAKTİ,YARIN DEĞİL HEMEN ŞİMDİ!

ABONE OL
6 Haziran 2023 23:26
SANDIKTAN MESAJ VAR,BUDAMA VAKTİ,YARIN DEĞİL HEMEN ŞİMDİ!
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm dünya ülkelerinin yakından takip ettiği Yüzyılın Seçimin’i ardımızda bırakmış oluyoruz.
Seçimi kazanan Cumhurbaşkanımız, Sn. Recep Tayyip Erdoğan‘ın da söylediği gibi Türkiye‘dir. Etnik köken, siyasi düşünce ayırmaksızın bu topraklarda yaşayan ve birlik olgusu içinde sınır bütünlüğünü korumayı dileyen her bir vatandaşımız bu seçimlerin kazananı olmuştur.
Tüm dünyada yaşayan vatandaşlarımız kazanmıştır.
Umut Bekleyen Mazlumlar Kazanmıştır.
Daha Adil Bir Dünya Mümkündür” inancındaki istisnasız herkes kazanmıştır.

Sınır güvenliğimizi tehdit eden tüm terör örgütleri ve bunlarla bağlantılı olanlar ise kaybetmiştir.

Bu kazanımda rolü olan herkese, özellikle de sayıları az olsa da gecesini gündüzüne katarak evinden, eşinden, evlatlarından çaldıkları vakitleri bu uğurda emek veren İl-İlçe başkanlarımızda, belediyelerimizde, teşkilatlarımızda, Gençlik Kolları’mızda, Kadın Kolları’mızda, Mahalle başkanlarımızda görevini layığıyla yerine getiren arkadaşlarımıza, gönüllülerimize teşekkürü şahsım adına borç bilirim.

Seçim gecesi sonuçlar belli olduğunda, Sn.Cumhurbaşkanı’mızın yaptığı teşekkür konuşmasında kazanılan zaferi kutlamanın ötesinde kaybedilmiş her oyun, kazanılamamış her gönlün nedenlerini ve kazanılabilmesi adına yapılması gerekenler ile ilgili yaptığı konuşması en çok dikkatimizi çeken konu oldu. Şapkamızı önümüze alarak eksiklerimizin giderilmesi, yanlışların dile getirilmesi ve çözülmesi için gerekli adımların atılması gerekliliği önümüzdeki 2024 Yerel Seçimlerinde de zaferle kazananın Türkiye olması adına önem arz etmektedir.

Sade bir vatandaş olarak millet iradesinin tecellisinde son söz olan sandıklardan çıkan sonuçları ve sahadan gelen seslere dair yorumlarımı kurumlarımıza zarar vermek amacı gütmeden, davamızı daha ileriye taşımak amacıyla paylaşmak arzusundayım.

Halk sevgisini, küskünlüğünü, yarınlara dair beklentilerini sandıklara yansıtmıştır.
Bu sebeple sandıklardan gelen mesajı iyi analiz etmemiz gerekmektedir.

Seçmen Ak Parti içinde yapılacak büyük çaplı bir değişimle;
İşinin ehli, liyakatli, ulaşılabilir, gönüllere dokunan ve çözüm odaklı kadrolar görmek istiyor.

İl-ilçe başkanlıkları ve bağlı yönetim kadrolarında yeralan kişiler arasında görevlerini eksik-hatalı yapanların belirlenmesi ve hatta gerekiyorsa da tamamen lağvedilimesi beklentisi halkın duyulan sesidir.

Yerlerine ise bulundukları kadroların hakkını verecek, çalışıp üretecek, dava bilincine sahip, toplumun her kesimine hitap edebilecek samimiyetteki insanların göreve gelmesini istiyor.

Yani demem o ki Ak Parti‘nin kadrolarındaki AKP‘lilerin arındırılarak AK Partililerin görev almasını istiyor. Böylece ilk günki heyecana yeniden kavuşulabilmesi arzusunu taşıyor.

Öyle bir değişim yapılmalı ki, halk dilinde söylenen “şapkadan tavşan çıkardı” deyimi hayat bulmalı. Bu söylem sadece Cumhurbaşkanımız’a yüklenmemelidir.
Gerektiği zaman İletişim başkanlığı,İl başkanları ve hatta ilçe başkanları içinde bu deyim kullanılmadığı takdirde yeni nesillere ulaşmak, hedeflerimizi anlatmak bilinçlendirmek zor; yarınlara taşımak ise imkansız olacaktır.

Seçimde şunları gördük, analiz ettik ki
Recep Tayyip Erdoğan‘ı makamına bir kere daha seçtiren halka en yakın temas halinde olması sebebiyle eksikleri daha objektif bir şekilde değerlendirebilen, gördüğü eksiklerin yükünü ise menfaatsizce yüklenen mahalle başkanları ve gönüllü neferleri olmuştur.

Teşkilat yapısında, il-ilçe başkanlarında üst düzey kademelerde görev almasına rağmen aynı özveriyi gösteremeyen kişilerin tespiti ve değişikliği elzemdir. Şehir ve İlçe bazında azalan oylar dikkatlice incelenmeli özellikle oy kayıplarının yoğun olduğu yerlerdeki üst düzey yöneticiler il ilçe başkanları başta olmak üzere görev bilincindeki kişiler ile ivedilikle değişmelidir.

Yapılanları akıllara kazıyamayan, özellikle sosyal medyada gönüllülerin oluşturduğu kadar bile güç oluşturamayan daha önemlisi de kirli algıların önüne geçemeyen medya tanıtımında öyle kısım kısım değil, toplu halde bir anda kan değişikliği yapılmalıdır.

Sandıklarda ilk turda “sandık namustur” ilkesiyle hareket etmeyen ancak seçim 2.tura kaldığında “kaybedersek koltuğumuzu da kaybederiz” korkusuyla sandıklara koşan menfaat gözeten kişilerin ayrışması, yerlerine menfaati bayrak, devlet bütünlüğü olanların getirilmesi gerekmektedir.

Bu arada sandık demişken unutmadan “Gençlik Kolları” diye bir birimimiz var hani sandıklarda görevli olarak göremediğimiz, sokakta karşılaşmadığımız hatta ismini bile duymadıklarımız. Tek görevlerini kongre döneminde slogan atmak sananlar, gerçek çalışanlardan ayrışmalıdır. Gerçek çalışanlar ise yönetimlerindeki aksaklıklar yüzünden küstürülmemelidir. Genç nesile ulaşmanın bu denli önemli olduğu bir dönemde dayı-yeğen ilişkilerinden uzak görev bilinçli bir Gençlik Kollar’ı gerekmektedir.

Reis al eline baltayı önce kendi ağacını buda, buda ki dost da görsün düşman da; Zamanında budanan ağaç daha gür, daha güzel uzar.

Yani özetle demem şu ki;

Bu gemi su alıyor, deliklerin yerleri de belli ustamız da işinin ehli Recep Tayyip Erdoğan. o yüzden korku ve rehavet yok,sadece önlemimizi bir an önce almalıyız. Alalım ki
Ayasofya’yı ibadete açan lidere İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok Büyükşehir’i yeniden armağan edelim.

Bu yazımdan dolayı kırdığım döktüğüm kişiler var ise ÖZÜR DİLEMİYORUM. Keşke gerektiği kadar çalışsaydılar, bizler de onlara hitaben güzel bir köşe yazısı yazsaydık ama şartlar bunu gerektirdi. O yüzden Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim etmeye çalıştım.

Bu arada bu yazım hastalığımıza koyduğum tanıydı, bir sonraki yazı ise reçete niteliğinde ve tedavi nasıl yürütülmeli önerisi şeklinde olacaktır.

Not: Gözlerimizin hep aradığı, eksikliğini dolduramadığımız
Erol Olçok Mekânın cennet olsun 🤲

Kalın sağlıcakla.

Emrah CEBİROĞLU

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (22)
  • Mehmet Şakir Koç

    Sevr mağarası olayı aklıma geldi gedik deyince abi Hz. Ebu Bekir R.A Geldi Abi Biz ümmet olarak eğer o gedikleri kapatamıyorsak. Vahhh Ne Vahhh İnşaAllah Reis-i Cumhurumuza bu yolda Canımızı veririz Lakin Davamızdan Dönmeyiz. Gedikleri Bu Ümmet Kapatacak Kaptan Yoluna Devam Edecek.. İnşaAllah Emrah Abim 🙂

    Cevapla
    +0
    -0
  • Faruk YILMAZ

    Taşı gediğine oturtmuşsun kardeşim bize yorum bırakmadın

    Cevapla
    +0
    -0
  • Mali

    2024 yerel seçimlerinde AKAPE ZAFERİ UNUTSUN. 7500 TL ile açlığa mahkum edilen emekliler BAY BAY CUMHUR İTTİFAKI diyecek.

    Cevapla
    +0
    -0
  • Fatma Aksoy

    Ev ziyaretimde ,Ak Parti’ye oy vermedim ,CHP liyim diyen seçmene ,sorun değil ,isteyipde yapılmayan bi hizmet gördünüz mü ,onu gidermek için yanınızdayım dediğimde ,hanımın bana sarılmasını unutmam,seneler geçtiği halde, Merter burası,,şooonların maalesef🥴

    Cevapla
    +1
    -0
  • Hayati ylmaz

    Emrah bey ortaya koydugunuz tesbitler çok yerinde isteyen istediğini alır bizler için faydalı oldu maalesef ak parti bir rehavet içinde buradan ivedelikle çıkması gerek seçimi kazanan milletin reise olan teveccühünü Allah reise sağlık sıhhat uzun ömür versin sizede çok teşekürler ben sizi takibe yeni basliyandanim size başarılar dilerimhaHayati yilmaz

    Cevapla
    +0
    -0
  • Ahmet Fevzi Akar

    Makesef akepe liler olacak toplum yapımız.. insafa gelsinler….Birde bizim gibi fert olarak bir oy bir canım var diyenler var…

    Cevapla
    +0
    -0
  • Ayşe Kadiroğlu

    Ak parti resmi hesapları bulundukları illerin sorunlarını yazmak yerine toplantı ajandasına yazılacak bilgileri yazıyorlar. Ak Partinin bütün birimleri 5199 sayılı kanunun sebep olduğu başıboş köpek sorununa kulak tıkıyorlar. Buna Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da dahil. Yazınızda R.T Erdoğan’ı adeta kusursuz göstermişsiniz. Hükümetin bakanlarını O seçtiğine göre Bakanların hatalarında sorumluluk payı vardır.

    Cevapla
    +0
    -0
  • Neşe ay

    Çok güzel tespitler de bulunmuşsunuz.İnşaallah en kısa zaman da bu değişiklikler hayata geçer.

    Cevapla
    +1
    -0
  • Şenay

    Ak partili görünüp Ak partinin ilerlemesini kısıtlıyan sadece kendi menfeat çevresi ve kariyeri için içerdeki aynı yüzleri görmekten bir isteğimiz ve ya ziyaret için gittiğimiz ilçe teşkilat kadın kollarının asık surat ilgisizlikleri 5 yıldır çok sıktı yeni yüzler istiyoruz belki daha verimli hizmet edecekler 4 partinin birleşmesi ile alınan % 52 oyu il ve ilçe teşkilatları sorgulasın hizmette ne esksikti sadece resim çekilip yapmış gibi olmak için olan hizmetsizliği çok iyi biliyor herkes yorumlamamız için verdiğiniz imkan için teşekür ederim Emrah bey.

    Cevapla
    +1
    -0
  • Yağmur Göçmen

    İşinin ehli, liyakatli, ulaşılabilir, gönüllere dokunan ve çözüm odaklı kadrolar görmek istiyor.çok doğru özellikle nüfusun fazla olduğu ilçeler mesela Esenyurt gibi önemli bir ilçenin ilçe teşkilatı çok önemli yazınız harika

    Cevapla
    +1
    -0
  • Turan Birliği

    3 yıllık siyasi analiz ve sohbet odaları konuşma larimizda halk dan ve il ilçe teşkilatlarında tespitler ile Emrah cebiroğlu analiz süper ve bunun peşini bırakmamalıyız

    Cevapla
    +1
    -0
  • Nurettin

    Yüreğine sağlık kardeşim çok isabetli olmuş

    Cevapla
    +1
    -0
  • Yaşar Memişoğlu

    Eline sağlık Emrah kardeşim Eleştiri tabiki olacak bundan her kes kendine düşen payı almalı .Eleştiri yapanında elestirilebilecegini göze almasıda bir cesarettir . İnşallah birileride kendini düzeltir.

    Cevapla
    +1
    -0
  • Hasanbaba61

    Emrah bey kardeşim,yıllardır sizin yazdıklarınızı @yolcular61 hesabımdan yazıyorum.daha 1 ,2 gün önce “neden 2 tur a kaldık”diye yazı paylaşım yapmistim.Bu kadar acizmiyiz ki #reis 2 tura taşıdık. Bu iş 1 tür da bitmeli idi.İl,ilçe ve diğer teşkilatlarin “HEPBANA” istekleri,tepeden bakma,görmezden gelme,kibir , #reis i 2 turda yormustur.Değişime gidilmelidir.

    Cevapla
    +1
    -0
  • Nuri kuyumcu

    İstanbul için konuşursak önce kibr abidesi Osman Nuri Kabaktepe den sonra oy kaybına uğradığımız tüm ilçe başkanlarından ve onların atadıkları teşkilat başkanlarından, mahalle başkanlarından kurtulmamız gereklidir.

    Cevapla
    +1
    -0
  • Mehmet KAPLAN

    Kalemine sağlıkİlgili merciler dikkate alırsa eğerSosyal medyada olan Cumhur ittifakına gönül verenher bir kardeşimiz için ilerde iyi yerlere gelmek maksadıDikkate almaları çok yararlı olur🌹🇹🇷🌷Selam ve dua ile Mehmet KAPLANTwitter @meftunix

    Cevapla
    +1
    -0
  • Zahide

    Kazandığımız seçimi sandıkta vermeyelim Allah aşkına şu sandıklara fazla adam koyalım nerde teşkilatlar 5 yıldır organize olamıyorsak geçmiş olsun..kendimize öz eleştiri yapalım nerde hata yaptık diye bunları burda dile getirdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum lütfen teşkilatlarda olsun en yukarıya sesimizi duyuralım..

    Cevapla
    +1
    -0
  • Yasemin

    Baştan aşağı bütün yazılanlara katılıyorum menfaat ve çıkar uğruna partide bulunanlar yanlızca zarar veriyor. Bir rahatlıktır gidiyor neyin rahatlığı bu büyük şehirleri biz bu yüzden kaybettik bir kaç yıl önce teşkilatlara eleştiri yapanlara karşı çıkar savunmaya geçerdim 14 mayısta gördümki ne kadar haklı konuşmuşlar teşkilatlarında değişim şart ilçe ve mh teşkilatları sandıklarda yaşadığımız zafiyeti umarım bir daha yaşamayız…

    Cevapla
    +1
    -0
  • Murat Kandemir

    Evet bundan sonra daha çok fedakarlık olmalı ama birileri feda ederken birileri kâr etmemeli. Bu güne kadar feda eden gerçek fedakarlar takdir edilip yukarı taşınmalı kâr eden ama fedakarlık ediyor gibi görünenler usulünce kenara konmalı. 

    Cevapla
    +1
    -0
  • Murat Kandemir

    Evet bundan sonra daha çok fedakarlık olmalı ama birileri feda ederken birileri kâr etmemeli. Bu güne kadar feda eden gerçek fedakarlar takdir edilip yukarı taşınmalı kâr eden ama fedakarlık ediyor gibi görünenler usulünce kenara konmalı.

    Cevapla
    +1
    -0
  • Afig Hasanov

    Teşekkürler Emrah abim , kendimizi düzeltmek zorundayız .

    Cevapla
    +1
    -0
  • Polin Gökdeniz

    Okurken duygulandım, ellerinize sağlık 🇹🇷💫

    Cevapla
    +0
    -1


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.