DOLAR 26,5363 2.95%
EURO 28,6156 2.75%
ALTIN 1.633,603,11
BITCOIN 6910032,45%
İstanbul
28°

AÇIK

04:43

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatice Kolçak altını ve doları olanları uyardı! 

Hatice Kolçak altını ve doları olanları uyardı! 

ABONE OL
29 Haziran 2023 17:20
Hatice Kolçak altını ve doları olanları uyardı! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, altın ve dolar yatırımcılarına uyarılarda bulunarak 10 Mayıs’ı işaret etti.

Dolar kurundaki yukarı yönlü hareket yavaş yavaş devam ederken gram altın ise ons altın tarafından destek almayı sürdürüyor.

Seçim haftası nedeniyle yatırımcıların tedirginliği sürerken piyasalar 10 Mayıs’ta ABD’den gelecek enflasyon verilerine odaklandı.

Kişisel Youtube kanalı üzerinden konuşan Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, yatırımcıları uyardı.

Hatice Kolçak yaptığı açıklamada, “10 Mayıs’ta Amerikan enflasyonu gelecek. Tüm piyasalar bu karardan etkilenecek. Çarşamba günü gelecek enflasyonun geçen ayla beklenenle aynı olduğu görülüyor. Artık düşüş beklenmiyor. Bu beklenen bir durum. Eğer veriler beklentinin üzerinde gelirse piyasalara satış gelir. Ons altın, kriptolar ve borsada bunları görebiliriz. Cuma günü tarım istihdam verileri gelmişti. Bu aslında piyasaları pozitif etkileyen bir durumdu. Bu hafta FED başkanları da konuşacak. Onlarında etkisi olacak. Perşembe günü Üfe verileri gelecek. Çin’den ve İngiltere’den de önemli verileri bekliyoruz. Ama genel olarak küresel piyasalara enflasyon verisi damga vuracak. Dolar/TL’de çok önemli bir gelişme beklemiyorum. Ama seçim diğer tura kalırsa orada senaryo değişebilir. Bu hafta enflasyonda düşüş görürse ons altının 2030 dolarların üzerlerine çıktığını görebiliriz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.