DOLAR 26,5363 2.95%
EURO 28,6156 2.75%
ALTIN 1.633,603,11
BITCOIN 6910032,45%
İstanbul
28°

AÇIK

04:43

İMSAK'A KALAN SÜRE

KÜRTLERİN BÜYÜK HATASI: 14 MAYIS 2023!

KÜRTLERİN BÜYÜK HATASI: 14 MAYIS 2023!

ABONE OL
30 Ağustos 2023 15:46
KÜRTLERİN BÜYÜK HATASI: 14 MAYIS 2023!
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyet’i tarihin en önemli seçiminin 1. Turunu geride bıraktık. Maalesef şahsen beni de milletimizi de çok hüzünlendiren sonuçlar ortaya çıktı. Özellikle Güney Doğu ve Doğu Anadolu bu seçimlerde hem kendi tarihlerine hem de kendi dinlerine çok ayıp ettiler. Türkler ve Kürtler tarih boyunca hiçbir zaman savaşmamış iken bundan 100 yıl önce ortaya bir anda fırlayan kemalist düşünce Kürt ve Türk’ü birbirine kırdırmıştır. Yine 1980’lerde ortaya çıkan ”cunta” ki o cunta’da aynı şekilde kemalist zihniyette sahipti, Kürtlere zülum etti. İşte bu yakın tarihte gösteriyordu ki Kürtler asla kemalist düşüncenin yanında bulunamazken nedense bu seçimlerde bizim kürt kardeşlerimiz kendi elleri ile gidip onlara zülum eden, onları dersimde katleden zihniyete oy verdi. Bu olay karşısında ülkecek çok şaşırdık. Bunun tabii ki en önemli nedeni Kemal Kılıçdaroğlunun; Selo denen teröristtin hapisten çıkarıcağına dair vaadi idi.

14 MAYIS 2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI :

14 MAYIS 2023 MİLLETVEKİLİ SEÇİM SONUÇLARI :

Doğu ve Güney Doğuda görüldüğü gibi 1 oy Yeşil Sol Partiye verilirken 1 oy da Kemal Kılıçdaroğlu çıkmıştır. İşte bu sebepten ötürü de bizler kürtler ne zamandan beridir kemalist zihniyet ile hareket eder oldu sorusunu sordurtuyor.

-Kemal Kılıçdaroğlu bu seçimlerde maalesef ki kürt kardeşlerimizi bir eşya gibi kullanmıştır çünkü Kemal Kılıçdaroğlu hakim değil ve Türkiye’de yargı bağımsızdır onun içinde kemal kılıçdaroğlunun böyle bir yetkisi yoktur! Şunu da biliyoruz ki bu gün hala doğuda birçok seçmeni seçim zamanı pkk, ypg ve onun siyasi ayakları HDP veya şimdi ki ismi ile YSP gibi oluşumlar kürt vatandaşlarımızı canları veya ailesi ile tahdit ederek oy toplamaktadır. Bir diğer gerçekse Devletin seçim sürecinde bu gibi oluşumların haince propaganda yapmasına izin vermemesi gerektiğidir. Bu gün doğu Türkiye Cumhuriyeti’nin en gelişmemiş bölgesi ise bunun en büyük suçlusu pkk’dır. son 20 yıllık Erdoğan iktidarında bunun önüne geçildi ama hala Marmara veya Ege kadar güvenilir olmadağı için yatırımlarda aksaklıklar olmaktadır. Ne güzel son 20 yılda terör bitme seviyesine inmiş, yatırımlar başlamış, insanlar mutlu, refah düzeyi her geçen gün artmakta ama hala kürt vatandaşlarımız bunu görmemekte. Yaklaşık 7 milyon kürt kardeşimiz bu seçimlerde çok belirleyici unsur olmuşlardır bunu hepmiz biliyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdaoğanı bu şekilde yanlız bırakmaları hiçbir vicadana sığmamıştır. Doğuda bugün kızlar okula gidiyorsa, saat 24’ten sonra hiç düşünmeden sokaklara çıkılabiliniyorsa, hastaneler, kamu binaları yapılıyorsa bunun başaran kişi RECEP TAYYİP ERDOĞANDIR! ama nedense Güney Doğuda kendisine hizmet edeni değil, kendilerini sadece seçim için kullanacak olan kemal kılıçdaroğlunu seçtiler. Ama geçen gün ki canlı yayında görüldüğü gibi Sayın Cumhurbaşkanımız kendisine oy vermeyen illere, ilçelere asla hizmette geri bırakmayacaklarını aksine orda ki gönüllerine, kalplerine girememiş oldukları vatandaşlarımıza daha çok hizmet edeceğiz ki onların sevgisini nail olalım demiştir işte böyle bir Cumhurbaşkanımız var iken hala başka şeyleri denemek derdindeyiz.

”Bazen elimizde olanın değerini bilmek lazım yoksa gün gelir ona muhtaç oluruz…”

Bu ülke’nin bir genci olarak şunu Allahtan diliyorum ki İnşallah 2. Turda daha farklı bir tablo ile karşılaşırız yoksa 20 yıllık bir hizmet çöp olacaktır..

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)
  • Onur arda Kaya

    Şahsen bende Kürtler ve Kemalistlerin yanyana olmasını anlayamıyorum

    Cevapla
    +1
    -0
  • Onur arda Kaya

    Bu kemalist çok kötü

    Cevapla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.